Bordtennisklubb stilte med fem spillere på nyvinningen NM i eldre junior lag for herrer og damer, samt Stiga Norges Cup 3, som gikk av stabelen i Charlottenberg i Sverige. Stevnet ble stødig arrangert av Kongsvinger-klubben Kobra BTK.

Helga var absolutt bra for Bodø BTKs del, og ikke minst Elisabeth som fikk to tredjeplasser i SNC-klassene Jenter 15 og Damer junior.
I førstnevnte klasse var hun så nær en finaleplass som mulig, da hun tapte for vinneren i klassen, Silje Flaglien fra Fokus BTK. Elisabeth hadde matchballer i semifinalen hvor hun tapte 2-3. I finalen ville hun hatt sjanser mot Hanna Hovden fra Oppegård. Dagen etter i Damer junior fikk hun revansje og slo Flaglien i kvartfinalen. Elisabeth viser fin fremgang i sitt spill og hun har en fin evne til å ta innspill, og klarer å snu en kamp med taktiske variasjoner, det er veldig bra.

For å fortsette med singlekampene så viste guttene fine prestasjoner. Eirik, etter et langt skadeavbrekk, var svært uheldig å ryke ut etter puljespillet i Herrer eldre junior, to seire, én bl.a. mot 2000-poengeren Marlone Babsvik fra Sarpsborg var sterkt. Hadde Eirik møtt Simon Feng fra Hardanger senere på dagen ville han kanskje vunnet den kampen, hadde han i allefall tatt ett sett så hadde han gått videre, men skitt au, slikt skjer. Han brettt heller opp armene og vant pulja si i Herrer junior. Første kamp i pulja var mot en fra FjellKameraterne, den gikk greit 3-0, så mot bodøkjenningen Nicolai Zabka, som han tapte mot i lagkampen lørdag. Denne gang trakk Eirik det lengste strået og vant ganske greit 3-1. Så møtte han Babsvik igjen, nå uten press for han var videre fra pulja uansett, og nok en gang vant Eirik.
Meget sterkt.  Også Kristoffer imponerte, han vant to kamper mot bergensspillere og knepent 2-3 mot sterke Audrius Bagdonas fra Lia. Så både Eirik og Kristoffer videre til åttendelsfinalen. Vebjørn viste også mye lovende spill og tok sett mot bl.a. Simon Feng. Vebjørn må bare få litt mer selvtillit i sitt spill så vil resultatene komme, garantert. En sliten Eirik tapte 0-3 mot sterke og lovende Mattis Näslund fra Fjell-Kameraterne. Kristoffer røk med samme sifre mot Axel Ørmen fra Oppegård. 9. plasser var begge komfortable med. For Kristoffer var dette første gang med «plassering» i et nasjonalt stevne. For Eirik, en opptur i forhold til det lange skadeavbrekket.

Lagkampene på lørdag går vi litt kjappere forbi. Guttene røk 0-3 for Volda og Ørsta, som dessverre var uten en skadet bodøværing, Andreas Dagsloth. Motstanderen stilte likevle sterkt, med Sigurd Tjalveson Sørheim og Nicolai Zapka, som Eirik slo søndag. Vi hadde nok ønsket å gi dem litt mer kamp, men guttene var rett og slett ikke helt på stasjon. I plasseringskampen mot Harestua kunne og burde guttene ha spilt jevnt, kanskje ble det gjort en liten taktisk blunder der. Uansett, Vebjørn fikk seg en kampseier og det hjalp litt på. 13. plass i NM ble det på guttene.

Jentene, med Elisabeth og Kristine, fikk også tøff motstand, men hadde nok håpet de også å gi Nesodden 2 bedre motstand. Elisabeth vant 3-2 over Majken Langbråten i sin kamp, en kamp hvor alle settene ble avgjort med to poengs margin. Kristine møtte mer rutinerte spillere, men god lærdom var det absolutt.
I neste plasseringskamp ble Nesodden 1 for sterke med 3-0, men endelig vartet jentene opp med seier, 3-2 over Heros. Her vant Elisabeth sine to kamper, samt at de spilte godt i double og vant den kampen. Dermed endte jentene på 5. plass NM-klassen.

Undertegnede fikk gleden av være lagleder for ungdommen og det å reise til Charlottenberg var absolutt en kurant affære, med leiebil. Charlottenberg er et shoppingmekka midt i villmarka, noe gjengen oppdaget. Heldigvis var fokuset på bordtennis, med god stemning i laget og alle bakket hverandre opp.
Arrangementet som sådan, helt uten fiksfakserier og straight og greit gjennomført på 16 bord av Kobra BTK. Om nyvinningen, med å kjøre NM eldre junior lag og et SNC-stevne som ikke er knyttet til stevnene tidligere på sesongen, blir arrangert flere ganger er uvisst, jeg stiller meg tvilende. Men for oss nordfra var det glimrende matching.