fil-27-10-2016-23-30-0922. og 23. oktober var det serieåpning i Sarpsborg og Bodø stilte med Wille Kindblad, Evgenii Alexandrov, Kevin Johansen og Eirik og Andreas Wiik. Årets målsetting er opprykk til 1. divisjon så det var et betydelig prestasjonspress på spillerne denne helga. Her er sportskoordinator Kevin Johansens rapport:

Bodø hadde ei famlende åpning mot et av de antatt svakeste lagene i serien, Vikåsen 2 der vi lå under 3-1 etter singelrunden. Heldigvis klarte vi å snu det og vant til slutt 6-4.

I neste kamp møtte vi Husøy fra Tønsberg. Også her ble det 6-4 seier.

Eirik måtte spille flere kamper enn planlagt siden både Kevin (rygg) og Andreas (handledd) var skadet. Eirik har vist svært god form denne høsten, men å spille lagkamper er noe helt annen enn å delta i vanlige turneringer. Det er langt mer press og stress når man spiller for et lag. Dette taklet imidlertid Eirik utmerket.

Han slo en rekke langt mer rutinerte spillere og både mot Vikåsen og Husøy ble han matchvinner ved å vinne den avgjørende kampen på stillingen 5-4 til Bodø. Når man spiller som firer på laget ender man ofte opp med at den siste kampen du spiller avgjør hele lagkampen. Dette taklet Eirik veldig godt. Til slutt endte han opp med sju seire i singel. Han vil derfor gjøre et stort byks på rankingen noe som er positivt med tanke på seedingen i junior-NM.

I tredje kamp vant Bodø hele 8-2 mot Sarpsborg. Søndag åpnet vi mot Narvik som hadde forsterket laget med en god dansk spiller. Likevel vant Bodø 7-3. Som alltid mot Narvik var det mange tette oppgjør, men de aller fleste har de siste årene gått i vår favør til slutt. Etter fire kamper sto både Bodø og Harestua med fire seire hver og det var nettopp dem vi skulle spille siste kamp mot. Denne kampen ville avgjøre hvem som ledet serien etter første helg. Her startet vi litt svakt, men vi kom sterkt tilbake i doublene der vi vant begge. Til slutt endte lagkampen uavgjort etter at vi lå under 5-4 før Eirik slo den rutinerte tidligere Fokus-spilleren Ketil Nordgård. Det er første gang vi tar poeng fra Harestua som vi ikke var i nærheten av i fjor. Dermed deler vi førsteplassen på tabellen, men Harestua har bedre målforskjell.

Dette er historiens beste lagprestasjon av Bodø BTK, aldri har klubben vært så høyt plassert i serien. Som vanlig var det godt samhold i laget der alle støtter hverandre. Wille Kindblad var i tillegg til å holde enormt høyt nivå (han vant 10 av ti singlekamper og fem av fem i double) også en fantastisk lagspiller som bidro mye i coaching underveis. Positivt er det også at vi viser så stor styrke i de viktige doublekampene der vi vant åtte av ti kamper.

Resten av sesongen blir knalltøff om vi skal klare å nå vårt mål om opprykk til 1. divisjon. Vi kan sannsynligvis ikke avgi ett eneste poeng i resten av seriekampene om vi skal vinne. Hvis Andreas og Kevin blir kvitt skadene og de Wille, Eirik og Evgenii spiller like godt som denne helga er det fullt mulig å vinne alle kampene.

Neste serierunde blir på hjemmebane 19. og 20. november.

Se resultater og statistikker her.