Versjon 221. og 22. november spilte Bodø BTK fire hjemmekamper i 2. divisjon. Vi gir ordet over til sportslig leder for laget, Kevin Johansen:

– Vi møtte Fokus BTK 2, B-72 2, Dal IL og Kjelsås BTK 2. Før hjemmerunden lå Bodø på delt andreplass i serien, men vi visste det ville bli tøft å holde den sterke plasseringen da vi nå skulle spille mot de antatt fire beste lagene i avdelinga.

Første kamp gikk mot Fokus. De stilte som ventet med et sterkt lag, men vi holdt godt følge hele veien. Til slutt ble det 7-3 tap, men med flere jevne kamper. Kevin lå under 7-4 i femte sett mot Bjarte Sverresvold, tidligere en av Norges beste spillere. Kevin vant kampen 11-9.

I andre kamp spilte Bodø mot B-72. dette er Norges største klubb og kampen ville bli tøff hadde vi forberedt oss på. Likevel vant Bodø kampen 8-2 etter fenomenalt spill av hele laget. Dette er nok Bodøs aller beste seriekamp i historien! Det kan nevnes at Narvik tapte 10-0 mot samme lag dagen etter.

Tredje kamp var mot Dal. De har et veldig sterkt lag, med enorm rutine. De leder 2. divisjon og var bedre enn oss. Vi tapte 7-3, kampen var likevel jevnere enn det og med god uttelling kunne vi klart uavgjort.

Helgas siste kamp var mot Kjelsås og det ble en kamp det er vanskelig å glemme. Vi åpnet veldig sterkt og lå likt med dem hele veien. På slutten raknet det med tap i tre av fire kamper. Andreas D. og Jevgenij hadde matchball i double og hadde de slått den inn hadde vi klart uavgjort. Andreas D. hadde også en fem setter som han tapte. Vi kunne vunnet denne kampen. Kevin hadde for øvrig også her ei sterk opphenting da han lå under 10-7 i femte sett i åpningskampen, men vant 12-10.

Oppsummert kan vi trygt si at laget blir stadig bedre, og at det er detaljer som gjenstår før vi kan slå absolutt alle i serien. Spillerne vil rette en stor takk til ledere og funksjonærer i klubben som bidrar under arrangementet slik at laget kan fokusere på det sportslige.

IMG_2266Kampanalysen viser for øvrig at i sett som ble avgjort med knappest mulig margin, 119-9, 12-10 osv. vant Bodø denne helga 22 sett og tapte 17. Dette er også ei forbedring fra forrige runde. Imidlertid skulle vi så gjerne hatt den ballen da vi ledet 10-9 i femte sett i doublekampen mot Kjelsås som hadde sikret oss uavgjort.

Det aller mest positive med helga er at vi viser at vi er det best trente laget i 2. divisjon. Kreftene holder hele veien og vi viser stor lagfølelse der alle støtter de som spiller.

Slik spilte laget (matchkvote inkl. double):

Andreas D: 2 seire, 8 tap. Ingen god helg for Bodøs førstemann. Spiller tidvis veldig godt mot de beste, men svikter i avgjørende faser i spillet. Backhand er variabel og plasseringene er ikke optimale. Gjør det godt i lengre ballvekslinger. Vi trenger Andreas i toppform til de siste serierundene.

IMG_6956Andreas W: 4 seire, 6 tap. Svært gode servereturer og god forehand loop. Spiller også godt i double. Blir noe passiv i jevne kamper, men gjennomfører ei mye bedre avslutning enn i forrige seriehelg.

Jevgenij: 6 seire, 5 tap. Jevgenij var før helga et usikkerhetsmoment siden vi ikke hadde sett han spille tellende kamper før. Han ble uttatt basert på treningskamper som kan være et sjansespill, men han gjorde sine saker godt. Behersket i servereturer og god forehand loop. Backhand svikter litt på halvdistanse, men med litt mer kamptrening blir han en viktig spiller i sesongavslutninga.

Kevin: 8 seire, 2 tap. Også denne helga kun ett tap i single. Flere gode opphentinger i avgjørende sett etter å ha ligget under. Stor vinnervilje og godt forsvarsspill. Litt for mye rusk på back hand.

Ketil: 2 tap. Ketil får denne helga veldig tøffe double kamper mot toppspillerne på de andre lagene. Gjenomfører oppgaven godt, men har litt igjen mot de beste i 2. divisjon.

IMG_6962Eirik: 1 tap. Det er hard konkurranse på laget og det førte dessverre til at Eirik ikke fikk fortsatt den gode trenden fra forrige serierunde. Både Ketil og Eirik støtter skikkelig opp om laget når de ikke spiller og bidrar også til at Bodø har gode spillere å ta av ved skader.

Samlet denne sesongen har våre spillere følgende match kvote:

Kevin: 13 seire, 3 tap.
Evgenii: 6 seire, 5 tap.
Andreas Dagsloth: 9 seire, 10 tap.
Andreas Wiik: 8 seire, 11 tap.
Eirik: 2 seire, 4 tap.
Ketil: 3 seire, 6 tap.