Bodø BTK var i Lørenskog i helga for å spille Senior NM representert med Dina Thorsen, Kristine Willassen, Andreas Wiik, Ketil Johansen, Andreas Dagsloth, Maja Haugen Gjelle og undertegnede (Auden-Magnus). Fredag startet med lagkamper og her fikk Bodø BTK tradisjonen tro, tøff motstand i første runde mot B-72 sitt førstelag. Et lag som besto av blant annet Jonas Flåøien som senere skulle vise seg å bli norgesmester i mix-double og Adrian Wetzel som kom til semifinalen i herrer elite. Av positive ting å nevne her er at Andreas Wiik hadde 9-7 i 2. settet mot Wetzel. Jentene våre startet mot B-72 sitt 5. lag som ble beseiret med 3-2. I kvartfinalen ble B-72 sitt 2. lag for sterke.

Lørdag, double på programmet og en merkedag for nordnorsk bordtennis. På forhånd var det knyttet størst spenning til Andreas Dagsloth og Maja. De innfridde noe så til de grader og etter å ha overvunnet Martin Røste og Anna Berner begynte vi virkelig å skjønne at noe stort var på gang. Etter å ha vunnet 3-0 mot Kristoffer Hellerud og Sarah Horgen i kvartfinalen var medaljen i boks. I semifinalen ble forhåndsfavorittene Rebekka Carlsen og Roger Andersson for sterke.

Selv spilte jeg handikappdouble sammen med en spiller fra Hardanger jeg aldri har spilt sammen med før. Det endte med tap i første runde mot finalistene Steffen Salomonsen og Fredrik Johansen. Vi må ta med oss at vi hadde 8-8 i 2. settet.

Senere samme dag var det herrer B og puljespillet i singel elite. I herrer B var Ketil uheldig med puljespillet og forsvant ut i en jevn pulje. Andreas Wiik fighter seg fram til 1/8delsfinale der han røyk i en jevn 5-settskamp. I Elite for herrene gjorde Andreas Dagsloth en god figur selv om han ryker i pulja. Seier mot Tore Kristoffersen fra Kjelsås er sterkt. Mot Marlone fra Fornebu og Mikkel fra Oslo btk ble det tap, men et sett mot Mikkel gudmundsen som nylig har spilt et år i Kina og ligger 400 rankingpoeng over Andreas det skal man ta med seg. I damer elite klarte Kristine i imponerende stil å krangle seg videre fra pulja. Maja var seedet og forhåndskvalifisert.


Søndag: sluttspill i singel og herrer funksjonshemmet stående for undertegnede sin del. Først ut var puljespillet i funksjonshemmet stående og havner i pulje med Pablo Jacobsen (bronsevinner fra åpen klasse), Fredrik Johansen (sølvvinner fra NM eldre junior) og Stig Mortensen. En spiller med 3-400 poeng mer på rankinga som det skal gå an å få til noe mot på en god dag. Startet mot Stig og spillet satt ikke helt som ønsket. Dermed ble det et surt tap der. Ble litt mye slurv i returspillet i avgjørende situasjoner. Det har man ikke råd til på dette nivået. Match 2 var mot Pablo der det blir 0-3, men 10-12 i første sett skal man ta med seg. Fredrik er en spiller jeg har hatt spesielt store problemer å finne flyt mot opp gjennom karriera pga spillestil så her ble det 0-3 med ganske stygge sifre. Kom til 7-11 i 3. Sett. Alle jeg møter i denne klassen er spillere jeg ikke hadde møtt internasjonalt ettersom de ligger en klasse høyere enn meg skadeklassemessig, men man må bare ta det man får i NM og det er god matchtrening. Systemet internasjonalt fungerer slik at det er 10 klasser man kan spille i og de er basert på hvor funksjonshemmet man er. Klasse 1-5 sitter i rullestol og klasse 6-10 spiller stående. Selv er jeg en lav klasse 7 spiller, mens de jeg møtte i helga normalt sett ville spilt i klasse 8.

I Damer elite møtte Kristine veggen i form av Rebekka Carlsen som endte med å vinne hele norgesmesterskapet. Mye godt spill, men er et lite stykke opp til de beste. Mye handler om kontinuitet i treningsarbeidet og serve og retur der vi har litt å gå på hele klubben før vi kan ta neste steg mot de beste. Maja som trener på NTG til vanlig hadde tilsynelatende god kontroll på disse elementene og styrte hjem til enda en medalje, denne gangen i singel. Etter en rysare av en match i kvartfinalen som ble vunnet 4-3 ble det stopp i semifinalen mot Rebekka Carlsen, men en godt gjennomført turnering av Maja som tidligere i år har vunnet topp 8.

Oppsummert så må vi si oss godt fornøyd med mesterskapet. Medalje i miksdouble til Maja og Andreas er langt over forventningene. I damedouble var Maja og Ilka 1.seedet, men jobben skal gjøres og gull er over forventningene også der. Rankingen lyver litt da enkelte av motstanderne (blant annet Rebekka) trener i utlandet. I singel gjorde Maja jobben og tar medalje.