Laget som spilte i hjemmerunden i november 2017: Kevin, Eirik, Bjørn Idar, Ketil og Andreas.
De øvrige som spilte for klubben i sesongen 2017/18 var Andreas D, Wille Kindblad og Maciej Pietkiewicz.

Lagleder  Kevin Johansens rapport etter Bodø BTKs debut i 1. divisjon i sesongen 2017/18:

Bodø bordtennisklubb debuterte i 1. divisjon denne sesongen. Aldri før har et lag fra Nordland spilt i landets nest høyeste divisjon. Målsettinga var å holde plassen i divisjonen. Samtidig ville dette bli tøft fordi vi var det lavest rankede laget og vi måtte således overprestere ved å komme foran to høyere rankede lag for å beholde plassen.

Betydningen av et lag i 1. divisjon:

Det at Bodø spiller i 1. divisjon har stor betydning for klubben. Det setter Bodø på kartet i norsk bordtennis og viser at det er høy aktivitet i klubben og at spillerne holder et godt nivå sportslig. Det er inspirerende for yngre spillere som også ønsker å spille på allnorsk nivå i framtida. 1. divisjon er også et veldig godt utstillingsvindu for våre spillere som trener hver dag og bruker mye tid og penger på idretten.

Spillerne får et sportslig utbytte som er langt høyere enn hva det var i 2. divisjon og det er motiverende for satsingen at de vet de må yte sitt aller beste for å holde plassen i 1.Divisjon er også et veldig bra utstillingsvindu for spillene våre som trener hver dag og bruker mye tid og penger på sporten, og for folk som vil investere i dette, kan bruk av et norges billigste forbrukslån virkelig hjelpe til saker som dette.

Forberedelser til sesongen:

Som nevnt var målsettingen at vi skulle holde plassen i 1. divisjon, samtidig som alle andre lag hadde høyere snitt på rankingen enn oss. På treningene til serielaget har det vært stor fokus på kampliknende øvelser, serve, retur og førsteåpning. Det har vært trent godt og med høy innsats. De fleste har også deltatt på de fleste stevnene det har vært anledning til.

Vi hadde en ambisjon om å være det laget med den beste lagånden og som hele tida støtter de som til enhver tid spiller kamper. Dette har fungert bra og bidrar også til at de som spiller yter enda bedre.

Resultater og kampanalyser:

På serielaget denne sesongen deltok Andreas Dagsloth. Eirik Wiik, Andreas Wiik, Wilhelm Kindblad, Ketil Johansen, Bjørn Idar Lillevold, Evgenii Alexandrov og Maciej Pietkiewicz.

Andreas Wiik har denne sesongen tatt steget og blitt Nord-Norges beste spiller. De innleide spillere, Wilhelm og Maciej, har hatt veldig stor betydning for laget. Både ved at de vinner sine kamper, men enda mer viktig er det at de bidrar med høy sportslig kompetanse, gir veldig god coaching og motiverer resten av laget. Derfor blir resten av spillerne bedre av at vi har dem på laget.

Bodø BTK endte på 6. plass i serien. Dette må vi være fornøyd med, vi var som sagt lavest ranket, men overlever likevel. Vi var i tillegg nærmere 4. plass enn nedrykk i praksis. Totalt sett presterte vi mye bedre i vår første sesong i 1. divisjon enn vi gjorde noen år tilbake i vår første sesong i 2. divisjon.

De to første kampene i sesongen fikk vi nivåsjokk. Vi hadde jobbet mye mentalt med at vi nå spiller på et høyere sportslig nivå, men i praksis var vi likevel ikke godt nok forberedt. Vi tapte klart, riktignok mot de to beste lagene i 1. divisjon. Den store feilen var at vi fra trening og konkurranser i Nord Norge er vant til at når vi har en god treff med forehand loopen så er poenget vunnet. I 1. divisjon kommer imidlertid ballen tilbake gang etter gang. Vi brukte lørdagskvelden til å gå gjennom dette og være mentalt forberedt på å få flere returer. På grunn av høyere tempo måtte vi også stå litt lengre fra bordet. Justeringen fungerte og på søndagen vant vi en kamp og spilte en uavgjort. Vi hang med i serien.

Så kom en runde i Bodø der vi manglet både Andreas Dagsloth og en innleid spiller. Da ble det tap i alle kampene.

I tredje seriehelg var vi uheldige mot erkerivalen Harestua og tapte 6-4. Dette er laget vi aldri har klart å slå, selv om det alltid blir avgjort først i siste enkeltkamp. Seieren mot Kobra denne helgen ble imidlertid svært viktig.

I siste seriehelg måtte vi slå Oppegård og B-72 for å holde plassen. Vi vinner begge kampene 6-4, noe som viser stor mental styrke i laget. Totalt vinner vi fire seriekamper, spiller en uavgjort og taper ni. Vi ender opp med ni poeng.

Under er alle sentrale deler av kampene kvantifisert i tabellen:

Lagkamper med knappest margin, 6-4 eller 4-6 Seier Tap
4 1

Dette er det aller mest positive i kampanalysen. I vår første sesong vinner vi fire av fem 6-4-kamper. Det vitner om mental styrke. Dessuten er som nevnt to av disse seirene helt avgjørende for at vi holder plassen.

Enkeltkamper Seier Tap
48 92

Ut fra plasseringen på tabellen er dette et forventet resultat. Vi taper omtrent dobbelt så mange kamper som vi vinner. Som vi skal se etter hvert ville vi med små justeringen kunne vunnet mange flere kamper.

Fem-settere Seier Tap
6 12

Vi spiller overraskende få fem-settere i 1. divisjon, men også her taper vi dobbelt så mange som vi vinner. Dette er også naturlig for et lag som ender på nedre halvdel. Imidlertid får femsetts-tapene veldig store konsekvenser. I kampen mot Harestua som vi taper 6-4 taper vi begge doublene 3-2 i sett. Hadde vi vunnet disse to ville vi endt på delt fjerdeplass i serien i stedet for sjetteplass. Det viser hvor små marginer det er i serien.

Sett som avgj. 11-9, 12-10 osv. Seier Tap
58 86

Her vinner vi 40 prosent av settene som avgjøres med knappest margin. Det er langt bedre enn de første sesongene i 2. divisjon der vi vant kun 18 prosent. I debutsesongen er dette helt klart godkjent. Imidlertid taper vi jevne sett i de viktigste kampene. I en av lagkampene taper vi hele ellever sett med knappest margin. Da har man ingen sjanse til å vinne kampen. På den positive siden kan det nevnes at i 6-4-seieren mot Kobra vinner vi dobbelt så mange 11-9 sett som vi taper og det medfører seire i lagkampen.

Double Seier Tap
8 20

I double var vi helt suverene i fjor med seier i 24 av 28 kamper. I år vinner vi under halvparten. Likevel er det godkjent i vår første sesong på dette nivået. Utfordringen er at double-kampene bidrar til at man tar ledelsen eller blir liggende under i lagkampen. Mot Harestua ble det veldig tydelig der våre to double-tap etter fem-settere medfører tap med knappest margin i lagkampen.

Konklusjon:

Når vi sitter med fasit må man definitivt si at sesongen har vært godkjent. Spillerne har ytt sitt aller beste i treningene og kampene. Som debutanter har vi blitt bedre plassert enn to lag som er høyere ranket enn oss og det er veldig lite som skal til før vi kunne blitt nummer fire. Utfordringen før neste sesong må være å spille med enda mer rutine, de andre lagene i divisjonen har spilt mange flere kamper enn oss på dette nivået.

Nå er tiden inne for å sikre fornyelse på lagledersiden og Andreas Wiik vil få større ansvar for 1. divisjonslaget. Han har veldig høy bordtenniskompetanse både teknisk og taktisk og vil kunne lede laget mot enda bedre prestasjoner. Undertegnede syns tiden er inne for å trappe ned litt som spiller og lagleder og vil takke for fine år i denne rollen som lagleder. Vil fortsatt bidra som mentor og støttespiller for laget, så godt familie og jobb tillater det.

Styret har vært gode sparringspartnere hele veien og har bidratt til at spillerne har fått bruke all tid til å fokusere på det sportslige. Styret fortjener derfor en stor takk fra hele laget!

Med hilsen
Kevin Johansen, lagleder

Fra venstre: Wille, Eirik, Kevin, Andreas W, Evgenii og Ketil.