Når vi nå om noen timer har lagt året 2016 bak oss, er det på tide å se tilbake til året som er gått. Et år som i Bodø BTK vil bli husket som kanskje det beste resultatmessig noensinne, med et 2. divisjonslag som virkelig har hevdet seg i allnorsk bordtennis. I tillegg har vi aldri dominert så mye før i Nord-Norge og vi har jentespillere som stadig hevder seg mot de beste i landet i sine klasser. Mange sterke enkeltresultater kunne vært trukket frem, men kan ikke ta me dalt i denne oppsummeringen. Skulle noen se noe som ikke stemmer eller mangler så si i fra. 15.-17. januar var det seriehelg for vårt 2. divisjonslag. Det ble ei kronglete helg for våre spillere, Andreas W, Andreas D, Kevin, Evgenii og Ketil. Vi måtte spille kamper på tre forskjellige lokasjoner i Oslo, på Eidsvoll og i Lørenskog. Vi startet fredagskvelden med å tape knapt 4-6 mot Fokus BTK 2, en kamp vi fort kunnet fått et bedre resultat ut av. Så dro gjengen til Eidsvoll hvor det var kamp mot Dal, der leverte guttene en kjempekamp og vant 6-4. Deretter måtte vi sørover og spille mot Harestua som vant 7-3. De to siste kampene søndag endte 5-5 begge mot henholdsvis Kjelsås BTK 2 og B-72 2. Etter disse kampene var i realiteten plassen i divisjonen sikret.

23.-24. januar var det HLK-cup i Harstad. Flott arrangert i Seljestadhallen av Kanebogen BTK. Vi stilte med et solid mannskap på 20 spillere fra vår klubb. Totalt sett vant vi fem klasser, Andreas Dagsloth vant Herrer A, B og Eldre Junior, Vebjørn vant Herrer E og Kristine vant Jenter 15-klassen. Ellers flere pallplasser for våre spillere.

30.-31. januar var det Stiga Norges Cup 3 i Haukelandshallen i Bergen, arrangert av Laksevåg BTK.
Vi stilte med følgende tropp: Eirik, Andreas D, Elisabeth, Kristina. Kristina ble nr. 9 i Jenter 15.

6.-7. februar var det seriehelg i Dameserien i Lørenskog. Vi spilte fem kamper og tapte alle og endte dermed sist i vår debutsesong blant damene. Best gjorde vi det mot Nesodden, hvor vi tapte 3-6. Tøff, men viktig erfaring for Kristina, Elisabeth, Kristiane og Ane. Vi får ta med oss at vi vant 12 enkeltmatcher, selv om vi totalt ikke vant noen lagkamper.

12.-14. februar var det Peter Nilsson-samling 1/2016 i Bankgatahallen. 16 deltakere, hvorav to fra Rana BTK.

19.-21. februar var det NM Junior og Eldre Junior arrangert av oss i Bodø BTK. Arrangement som må sies å ha vært en suksess fra start til mål. Det ble spilt 609 kamper på 25 bord. De deltakende klubbene kom utelukkende kommer med positive tilbakemeldinger og når bordtennispresidenten avsluttet sine rosende ord til oss på følgende måte: «En slik proff gjennomføring gjør oss som bordtennisnasjon bedre. Blir stolt over at vi klarer å gjennomføre så bra.» Vi fikk skryt for dommere på alle 25 bord – i én og samme hall – og for god størrelse på alle baner og flotte innslåingsforhold og storskjermen med korrigerte tidsskjema hele tiden var med på å heve arrangementet. For første gang hadde vi livestreaming fra et bordtennisstevne i Bodø med over 1.000 seere totalt på de tre dagene er enormt. Får skryt for gode vinkler, hvor til og med ITTF har noe å lære. Også nettsidene våre hvor vi la ut alt av informasjon ble godt besøkt de tre dagene, med 1.579 klikk fredagen til 1.213 på søndag. Resultatservicen på nett ble rost, også for oversiktelige lagkampresultater både på veggen i hallen og på nettsidene. Teknisk sett fungerte det meste bra, selv om sekretariat og overdommer/TD ble satt litt på prøve da stevneprogrammet TTCoordnator feilet i å sende en utøver videre fra Damer junior lørdag. Det skapte litt kaos, men heldigvis fantes det god kompetanse i hallen, og med god hjelp av hånboka ble trekning foretatt manuelt. Heldigvis førte ikke dette til at selve stevnet ble forsinket på lørdagskvelden, Herrer Junior-klassen tok såpass mye tid at dameklassen ble tatt igjen. Økonomisk sett ble det også solide kr 50.000 i overskudd.

Sportslig sett hadde vi kanskje håpet at våre egne BBTK-spillere skulle avansert litt lenger i sine klasser, men aldri har det vært et sterke felt med bordtennisspillere de har konkurrert mot. Nivået var høyt og flere av utøverne var i forberedelser til det kommende lag VM for seniorer, så alt det må vi ta i betraktning.

Lagkampene gikk fredag. Her er viktigheten av å være heldig med trekninga i første runde avgjørende for sluttplasseringen. Jentene, med Kristina og Elisabeth, klarte brasene og slo B-72 lag 5 med 3-1. I andre runde var det B-72 lag 3. Her var jentene sjanseløse og 0-3 og 0-3 i alle kampene viser det. I neste plasseringskamp om femteplassen mot Harestua ILs beste jenter hadde vi håp om at jentene kunne overraske. De ble 7. plass i et juniormesterskap for et jentelag fra Bodø, og det er fantastisk og mye å bygge videre på. Vi må også huske på at jentene har mange år igjen i klassen og tenk om fire år!

I Herrer Junior lag stilte vi med to lag. Førstelaget bestod av Andreas D, Eirik og Kristoffer D. På andrelaget spilte Vebjørn, Mats, Per-Henrik, Håkon og Nikolai. Førstelaget åpnet med Sarpsborg BTK, men det ble tap og dermed måtte våre gutter til plasseringsspillet og ikke til kvartfinale dessverre. Vårt andrelag var sjanseløse mot Harestua IL og tapte 0-3. I Plasseringsspillet går vi fort igjennom, Bodø BTK 1 vant mot Bergen HIL 3-0 og slo vårt andrelag med samme siffer i kamp om niendeplassen. Andrelaget ble direkte trukket til denne kampen og fikk dermed ikke spilt mer enn to kamper.

Resten av mesterskapet var det single og doubleklasser som stod på programmet. Beste plassering fikk Kristina med sin niendeplass i Damer Eldre Junior. For Elisabeths del ble det samme greia med tap i alle kampene i puljespillet både i Damer Junior og Damer Eldre Junior.  Tøffe tak, men stå på, det var knallgod motstand. For vår tredje jentespiller, Lena-Kristin, var dette første møte med norgestoppen, og som ventet ble det vanskelig å ta poeng, men en fin erfaring uansett.

Guttene våre, Andreas som vi hadde håpet skulle ta et steg eller to videre til sluttspillet. I Herrer Junior hadde han gode odds for å ta seg videre fra pulja ettersom han skulle møte Benjamin Langsholt igjen, han han slo i lagkampen dagen før, men den gang ei. Etter å ha ledet 2-1, snudde motstanderen kampen og vant de to siste settene, og hva som skjedde i siste settet, som endte 1-11 er vanskelig å forklare, men en skuffet Andreas var det i alle fall. I samme klasse var Eirik mye i samme situasjon, han vant greit mot en Bergen HIL-spiller i første kamp, men tapte mot en spiller han normalt slår, og tapte også tredje kampen. Mats, Per-Henrik, Vebjørn, Kristoffer D, Håkon og Nikolai røk alle ut av puljene uten kampseire.

Så var det Herrer Eldre Junior på søndag hvor Eirik egentlig var den av våre som var nærmest å karre seg videre fra pulja. Sterk seier mot ca. 200 poeng høyere rankede Sander Holum fra B-72 med 3-0 var høydepunktet. Ellers røk våre gutter og ut i puljespillet. Om doublene sier vi ikke så mye, men Andreas og Elisabeth karret seg videre en runde ved å slå et par fra Sarpsborg/Nesodden. I neste runde ble det tap for semifinalistene Bagner Nilsen/Grindheim Berner fra B-72. Eirik og Kristina møtte også et B-72 par i første runde, og samspillet fungerte ikke og 0-3 var uunngåelig. I herrenes dobuleklasser møtte Andreas og Eirik lørdag Brunsæl/Aarsund fra Harestua IL. Da ble det tap i første runde. Søndag i Eldre junior double var det faktisk samme paret de møtte. Guttene hadde lært av forrige kamp og vant denne gang 3-1 i sett, etter tidvis godt spill. I neste runde ble finalistene Sandberg/Jørgensen fra Eiker alt for sterke. Jentene slet også i sine doublematcher og gikk dessverre ikke videre. Kjempeinnsats av alle i arrangementsstaben og det er uten tvil det store stevnet vi har arrangert som har glidd mest på skinner.

22.–25. februar Forbundssamling jenter. Elisabeth og Kristina ble tatt ut til og deltok på samlingen i Lørenskog.

5.-6. mars var det seriehelg – 2. divisjon avd. B hos oss i treningshallen vår. Vi møtte Rana og Narvik og vant 9-1 i begge kampene. Vi ble nr. 6 i serien og var faktisk nærmere opprykk enn nedrykk. Vi vant 6 av 14 kamper – tidenes prestasjon av Bodø BTK i seriesammenheng.

11.-13. mars var det NM Yngre i Oppegård. Vi stilte med tidenes største tropp (utenbys) til et nasjonalt mesterskap. Vi stilte lag både for jenter og gutter i 15-årsklassen, samt i Stiga 11-ern. Vi havnet et stykke ned på resultatlista der, men vi fikk ellers gode plasseringer av Kristina med 5. plass i Jenter 13 og 3. plass til Kristine og Malin i Jenter 11 double.  Kristine fikk også en 5. plass i Jenter 11 single. Kjempeinnsats av jentene med andre ord.

30. mars årsmøte i Bodø BTK. Ble gjennomført på Idrettens Hus på Aspmyra.

8.-10. april var det Nordeuropeisk mesterskap veteraner i Bergen. Bjørn Idar deltok fra Bodø BTK.

9.-10. april var det Silmälaser Open, i Oulu i Finland. Eirik, Andreas og Malin deltok fra Bodø BTK. Kjempebra matchtrening.

15.-17. april var det jentesamling på Larkollen. Kristina deltok der.

16.-17. april Nordnorsk mesterskap ble spilt i Bankgata Flerbrukshall. 66 deltakere inkludert seks i sjåførklassen. Det ble spilt ca. 480 kamper på de 16 bordene i Bankgata Flerbrukshall hvor spillere fra Bodø, Tromsø, Rana, Narvik og Kanebogen fra Harstad deltok. Andreas Dagsloth vant alle fem klassene han deltok i og satt med det rekord. Bodø BTK vant 12 klasser inkludert sjøførklassen. Rekord det også.

23.-24. april var det Stiga Norges Cup Finale i Oslo. Andreas D., Elisabeth og Kristina var kvalifisert og deltok. Kristina klarte en sterk tredjeplass i Jenter 15.
Elisabeth fikk en fin femteplass i Damer junior og Andreas Dagsloth klarte samme plassering i Herrer eldre junior, kanskje den beste prestasjonen blant våre herre-/guttespillere dette året/sesongen.

29. april-1. mai var det Peter Nilsson-samling 2/2016 i Bankgatahallen. 15 deltakere, hvorav én fra Rana BTK.

30. april-1. mai var det NM for veteraner i Sarpsborg. Sigbjørn, Bjørn Idar og Ketil deltok der. De stilte lag i Veteran 35, men der ble motstanden for tøff og de røk ut tidlig. Ketil og Sigbjørn karret seg videre en runde i Herrer 35 double. Bjørn Idar spilte med Simon Andreassen fra Narvik i Herrer 50 double. De nådde  helt til kvartfinalen der. I singleklassene gikk Bjørn Idar videre fra pulja, men i første sluttspillkamp ble det tap.

28.-29. mai var det Mega Cup B-72 i Lørenskog. Åtte spillere deltok fra klubben vår i det som var siste turneringen for Andreas Dagsloth før han meldte overgang til Volda og Ørsta BTK. Elisabeth med 3. plass i Damer junior og i Damer eldre junior som beste. Kristina med tredjeplass i Jenter 13 og Damer junior.
Veldig bra av jentene.

9. juni. var de sesongavslutning på Bratten, ganske lavt oppmøte, men hyggelig for dem som var der.

10.-12. juni kjørte Andreas W. rekruttsamling i Bankgatahallen. Godt oppmøte av våre yngre spillere. Andreas hadde fokus på detaljer denne helga.

Sommeren 2016 deltok flere av våre medlemmer på treningsleire rundt om, bl.a. med Kristine, Kristina og Andreas D. på Cornilleu Camp i Volda.
Eirik og Andreas W. på B75-Camp i Sindal i Danmark. Kristina på NBTF sommertrening i Lørenskog og Bordtenniscamp i Notodden.

24. august hadde vi sesong kick-off, Bankgatahallen med godt oppmøte.

25.–27. august – fire fra Bodø på åpen forbundssamling for jenter, i Lørenskog. Kristine, Malin, Elisabeth og Kristina deltok fra BBTK på samlingen.

2.-4. september var det Peter Nilsson-samling 3/16 i Bankgatahallen. Denne gangen lånte vi brytehallen og kjørte fellestreninger for alle. Noe som gjorde det hele enda mer vellykket. Totalt deltok 16 spillere her, inkludert én fra Rana BTK.

17.-18. september var det Stiga Norges Cup 1 i Lørenskog. Her deltok seks spillere fra Bodø BTK, Eirik, Kristina, Elisabeth, Kristoffer, Malin og Kristine.
Elisabeth og Kristina tar sterke 3. plasser i Jenter 15. Eirik med 3. plass i Herrer Eldre Junior B-klasse.

24.-25. september var det klart for sesongens Thon Hotel Nordlys Cup, Bankgata Flerbrukshall, Bodø. 55 deltakere på 16 bord i Bankgatahallen.  Litt skuffende deltakerantall, men hyggelig at gode jentespillere fra B-72 tok turen nordover. Få klasseseire til våre spillere denne gang. Rart å se Dagsloth’n i Volda og Ørstas drakt.

24.-25. september var det også Trondheim Open, hvor Kristina vant både Damer Åpen og Jenter 15.

3. oktober. Oppstart Bordtennisskolen. 

8.-9. oktober ble det spilt Stiga Norges Cup 2 i Bergen. Kristina, Elisabeth og Eirik deltok fra oss. Eirik fikk 5. plass i Herrer C. Jentene klarte flotte 5. plasser i Jenter 15 (Elisabeth og Kristina) og Damer junior (Kristina).

15.-16. oktober 2016 var det Narvikloopen i Ankeneshallen, Bodø BTK stilte med imponerende 16 spillere. Det ble fire klasseseire, Lene vant to klasser, Eirik vant Herrer junior og Vebjørn og Mats vant juniordouble.

22.-23. oktober seriehelg, 2. divisjon avd. B i Sarpsborg. For første gang hadde Bodø BTK hentet inn en spiller utenfra for å forsterke vårt lag. Svenske Wilhelm Kindblad gjorde jobben sin og vant alle sine kamper. Laget spilte fem kamper og etter runden lå de på andreplass, bare såvidt bak Harestua på kampkvote. Fire seire mot Vikåsen, Husøy Foynland, Sarpsborg og Narvik, samt 5-5 mot serielederen var meget sterkt. Også Eirik imponerte med 7 av 10 kampseire, og flere av dem direkte avgjørende. Sterkt av yngstemann på laget. Forøvrig bestod laget av Andreas Wiik, Kevin Johansen og Evgenii Aleksandrov,

22.-23. oktober, Skellefteträffen. Malin, Kristine, Alexander, Ketil og Lena Kristin deltok fra Bodø BTK. God matchtrening for et litt urutinert lag.

28.-30. oktober var det Peter Nilsson-samling 4/16, Bankgata Flerbrukshall. 12 deltakere denne gang, hvorav 11 fra egen klubb og én fra Rana BTK.
Vi brukte vår hall samt brytedelen. Veldig bra å gjøre det slik.

5. –6. november var vi med på Barnas Idrettsdag i Nordlandshallen. Både trenere og spillere bidro på stasjonen vi hadde, med syv bord oppe.
Ivrige barn og unge gjør dette til en fin sak å være med på hvor vi får presentert bordtennis og kanskje rekrutterer noen nye medlemmer

12.-13. november. Samlerunde 3. divisjon avd. G, Bankgata Flerbrukshall, hvor vi brukte vår hall pluss brytehallen. Fire bord ble brukt til de 120 kampene som ble gjennomført. Seriemestre, med seks seire av seks mulige ble Bodø BTK 2. Klubben vår stilte med to lag, kalt Bodø BTK 2 og Bodø BTK 3, fordi vi har et lag i divisjonen over som er vårt førstelag. Andrelaget besto fortrinnsvis av senior- og veteranspillere, men med Kristine og Malin som friske tilskudd til lagkaptein Jostein, Sigbjørn, John, Ketil, Sven Martin og Bjørn Idar. Laget vant alle sine kamper mot Rana BTK og Kanebogen BTK, samt 10-0 og 7-3 mot vårt tredjelag. Imponerende. Jentene bidro absolutt til seieren og slo sterke ungdommer fra Mo i Rana og Harstad. Vår tredjelag vant også sine kamper mot Rana og Kanebogen og endte dermed på andreplass på tabellen. Ungdommene hadde Andreas som coach og lagleder. Spillerne var Kristoffer, Elisabeth, Mats, Lene, Kristoffer Aase og Alexander.

19.-20. november var det samlerunde 2. divisjon avd. B, Bankgata Flerbrukshall, hvor vi brukte vår hall og brytehallen samt den innerte delen av nabohallen.
Bodø BTK fortsetter fremgangen og vant fem av seks kamper, uavgjort ble det mot et sterkt Sarpsborg-lag. Dermed leder vi serien klart, men nå har vi spilt flere kamper enn Harestua, som vi møter i avgjørende kamp i mars. Vi hanglet litt i kampene, med skader på Wiik-gutta og en syk Kevin, så måtte vi hente inn Bjørn Idar i søndagens kamper, men det gikk bra. Wille imponerte voldsomt og er virkelig en kvalitetsspiller.  Vi hadde Wille i Bodø hele uka i forveien, hvor han kjørte treningspass med alle våre yngre grupper fra tirsdag til fredag. Fredag var høstferie og da hadde vi sågar dagtrening med våre yngre spillere.

19.-20. november var det også Kobra Østcom cup i Charlottenberg i Sverige. Kristina var eneste BBTK-deltaker, hun var med på å vinne Mix lag 15, og ble nr. 2 i Damer double, og nr. 3 i Herrer junior.

26.–27. november  var det Fornebu Open : Igjen var hardsatsende Kristina eneste BBTK-deltaker. Flott seier i Jenter 15, og andreplass i Damer åpen.

3.-4. desember var det Stiga Norges Cup Finale i Skien. Kristina og Elisabeth var kvalifisert fra Bodø BTK etter de to SNC-stevnene i Lørenskog og Bergen tidligere på høsten. Fantastisk innsats av begge hvor Kristina ble nr. tre og Elisabeth nr. fire i Jenter 15-klassen.

21. desember, juleavslutning i Bankgatahallen, hvor det ble servert pizza, ble arrangert Quiz og vi fikk uventet besøk av julenissen. Over 30 deltaker av spillere og foresatte.

27.-30. desember, forbundssamling i Lørenskog hvor Kristina og Elisabeth er innkalt og deltar.