13096332_10153606221242717_3166114214159861389_n

Her kommer Sigbjørns referat fra deres tur til NM for veteraner. Kjempebra at det sendes inn bidrag til nettsidene, håper flere i fremtiden kan si noen ord når de har vært på tokt i Bodø BTK-drakta.

Jeg, Bjørn Idar og Ketil dro til det årlige NM for veteraner som ble arrangert i Sarpsborg. Nytt av året var at stevnet gikk over tre dager med lagkamper på fredag, single- og doublespill lørdag og søndag. 180 deltakere hadde meldt sin ankomst.

Siden vi hadde med en «guttunge» i troppen var vi nødt til å spille lagkamp i Herrer lag  35.

12 lag var påmeldt og vi trakk Harestuas førstelag i første runde. De hadde spillere som var adskillig høyere rangert enn oss, så det ble ikke noe lett oppgave. Vi tapte 3-0. Ingen av oss var fornøyd med innsatsen, da alle oss har normalt mer å gå på. Kampen her burde vært jevnere med noe bedre innsats fra oss.

I herrer Double 35 spilte jeg og Ketil. Her var det påmeldt 22 par. Her vant vi innledningsrundekampen mot et par fra Harestua, for deretter å ryke ut mot et seedet par fra Harestua/Kobra. Her hadde vi ingen sjanse og tapte 3-0.

I Herrer Double 50 spilte Bjørn Idar sammen med Simon Andreassen Narvik. Her var det 23 påmeldte par. De spilte godt og nådde frem til kvartfinalen. Her møtte de Fokusparet Pål Guttormsen og Per Heie. Her ble det riktignok tap med 3-0 , men veldig godt spill og tre jevne sett. Godt jobba.

Herrer Single 50 hadde 48 deltagere og der havnet jeg i gruppe med spillere fra Skien, Sarpsborg og B-72. Hadde bl.a. førsteseedete Jon Olav Haugen i gruppa så dette ble ikke noe enkel oppgave. Første kamp mot Sarpsborg-spilleren spilte jeg godt. Blokkspillet satt bl.a. veldig bra. Ingen tvil om at jeg tapte alt for mange poeng på servene hans. Der må man bare bli bedre. Tapte 3-0 og da med to poeng i alle sett. 9-9 sto det i alle settene. Synd det ble tapt så mye poeng på servene hans. Andre kamp mot førsteseedete gikk som forventet. Brukbart spill men ingen sjanse her. Siste kamp mot Skiensspilleren som da var uten betydning , spilte jeg ganske bra. tapte 3-1 i sett også her topoengstap i fjerde sett. Hadde ikke marginene på min side, men mye bra spillemessig allikevel. I ettertid viste det seg at nr. 1 og nr. 2 i gruppa her kom til semifinalen så det er sagt. Ble dermed sist i gruppa.

Bjørn Idar hadde spillere fra Fokus, Husøy og Foynland og Sarpsborg i gruppa. Han tapte mot Fokus-spilleren 3-1, men de to øvrige kampene vant han 3-1 og 3-0, og ble nr. 2 i gruppa og dermed klar for sluttspill søndag. I sluttspillet møtte han en spiller fra Kjelsås i første kamp som ble for sterk og vant 3-2. Bjørn Idar var ikke helt fornøyd med eget spill.

I Herrer single 40 som besto av 29 spillere kom Ketil i gruppe med spillere fra Sarpsborg, Kjelsås og Harestua. I  første kamp mot seedet Kjelsås-spiller ble det for mye bom rett og slett, og et 3-0 tap. Neste kamp mot Harestua-spilleren vant han greit 3-0 dermed var det mulighet å gå videre i gruppa med seier i siste kamp, Ble dessverre tap 3-0 i siste kamp mot Sarpsborg-spilleren, men her var to av settene tap med små marginer.

Delvis bra spill av alle i turneringa, men mye mer å trene på, det gjelder for alle.

Ei flott turnering totalt sett. Tidsskjema ble holdt og det vektlegges også høy sosial profil ved slike veteranmesterskap.

Neste år er det i Trondheim, håper på flere deltagere fra klubben vår da.

 

 

Sigbjørn Skjerpen